Глазуруємо, декоруємо та смакуємо разом з «Р.П.С. лтд»!

Глазуруємо, декоруємо та смакуємо разом з «Р.П.С. лтд»!

 

Холодна пора року спонукає нас до свідомого та інстинктивного пошуку тепла і затишку. Усі ми хутчіш біжимо по домівках після робочого дня та мерщій гуртуємося поміж рідних та близьких людей, де приємні дружні бесіди зігрівають швидше, ніж горнятко гарячого чаю. І не важливо, яка за вікном завірюха. У колі приємних серцю людей завжди спокійно та затишно…

У передріздвяні дні навіть стаття про обладнання надихає на ліричні відступи… Тим паче, така солодка тема номеру!

За статистикою, саме у холодний сезон року споживачі частіше звертають увагу на продукти, вкриті шоколадною глазур’ю, як-от: глазуроване або декороване печиво, пряник чи інші борошняні вироби, зефір у шоколаді… Знаючи ці споживчі вподобання, виробники-кондитери, як то кажуть, заздалегідь запасаються необхідним обладнанням або додатковою робо- чою силою. Тому до вашої уваги пропонуємо найактуальніше обладнання – лінію глазурування та декорації кондитерських виробів шоколадною та кондитерською глазур’ю від компанії «Enigma».

«Enigma» – відомий у світі польський виробник конди- терського обладнання, наш надійний багаторічний партнер.

Основна незмінна «фішка» цього виробника – це якість облад- нання, нестандартні конструктивні рішення та впроваджен- ня інновацій, здебільшого власних запатентованих розробок. Українським клієнтам «Р.П.С. ЛТД» вже добре відомі як відсадні машини (від одно- до чотирибункерних та машини із функцією 3D), так і суперкомпактні глазурувальні лінії.
Суперкомпактна та продуктивна – це найяскравіші відмін- ності лінії Venona&Colosus MK-60 серед існуючих у світі про- мислових ліній глазурування!

Цю лінію застосовують для глазурування, декорування та подальшого охолодження різних кондитерських виробів: печиво, пряники, вафлі, сухофрукти, батончики, рулети, торти і багато іншого. Вона складається з глазурувальної машини моделі Venona та охолоджуючого тунелю Colosus.

Площа, яку займає лінія, становить до 5,5 м у довжину та до 1,5 м в ширину. При таких невеликих габаритних розмірах лінія забезпечує чудову продуктивність (при робочій ширині 600 мм – 2 тонни/добу, залежно від маси виробу) і здатна замінити класичну промислову лінію, що має тунель довжиною 12-15 м. Секрет полягає, як ми писали вище, в інноваціях!

Компанія «Enigma» ще з десяток років тому, зіткнувшись з проблемою обмежених розмірів приміщень своїх клієнтів, розробила та впровадила у серійне виробництво лінії, які дозволяють на невеликих площах забезпечувати безперервне високопродуктивне та якісне глазурування виробів. Для зменшення габаритної довжини лінії був спроектований та запатентований спеціальний компактний тунель моделі Colosus, довжина якого становить лише 2 метри!

Colosus зовні нагадує шафу, має наскрізний вхід-вихід та розташовану всередині ліфтову систему, куди входять п’ять моторизованих транспортерів. Довжина стрічки кожного транспортера – 2 м. Таким чином, сумарна робоча довжина стрічки у тунелі Colosus становить 10 м (5 поверхів х 2 м). Кількість поверхів у тунелі залежить від висоти виробу і може бути змінена. Завдяки такій унікальній конструкції та спеціальній системі охолодження, Colosus виконує ту ж роботу, що і традиційні тунелі, за половину часу.

Глазурувальна машина Venona MK-60 не менш цікава, ніж інноваційний Colosus. По-перше, вона призначена для глазурування виробів як кондитерськими глазурями, так і натуральним шоколадом! По-друге, всередині машини розміщена ємність (V-65 л.) для плавлення глазурі з контролем температури та мішалкою, яка забезпечує рівномірну консистенцію та якість глазурі. На обливання глазур передається насосом. Для натурального шоколаду радимо передбачити темперувальну машину для підготовки глазурі.

Далі Venona зможе забезпечити підтримку всіх необхідних параметрів для якісного глазурування та передати продукт на охолодження. По-третє, в машину Venona вбудовано декорувальний пристрій, що дозволяє вже в базовій комплектації не тільки глазурувати продукт повністю або лише дно, а ще й декорувати різними малюнками чи одночасно глазурувати дно продукту та декорувати. Декоратор має змінну швидкість, тому шоколадний малюнок може бути різним – від ніжних хвиль до різких зиґзаґів.

Venona ідеально підходить для глазурування як невеликого печива, так і тортів висотою до 130 мм. Спеціально для тортів у базовій комплектації передбачене обливання подвійним потоком глазурі, що гарантує рівномірне покриття виробу, незалежно від його форми (кругла, прямокутна, квадратна і т.д.) та висоти. Пристрій обдуву, що також є частиною глазурувальної машини, має регулювання висоти та потоку повітря. Це дає змогу рівномірно та акуратно усувати надлишки глазурі з поверхонь виробів і досягти (за потреби) найтоншого шару глазурі.

Лінія Venona&Colosus MK-60 досить проста та зручна в обслуговуванні, оскільки управління тунелем та глазурувальною машиною повністю синхронізовано і виведено на один пульт управління, який розміщено на охолоджувальному тунелі. Водночас, за потреби, машини можна роз’єднати і використовувати автономно.

Останнім часом досить популярним серед кондитерів є запит на двоколірне двошарове глазурування, або глазурування-декорування. Завдяки компактній конструкції нашого тунелю та можливостям глазурувальної машини, ми маємо змогу пропонувати і такі комбіновані лінії.

Ми, компанія «Р.П.С. ЛТД», понад 25 років пропонуючи обладнання своїм клієнтам, намагаємося завжди бути попереду та обирати нестандартні інноваційні рішення для виробництв. Понад 10 років ми є незмінним ексклюзивним представником компанії «Enigma P.P.H.» в Україні та країнах близького зарубіжжя. Якщо Вам цікаве наше обладнання, ми з радістю надамо більш детальну інформацію та проконсультуємо з усіх питань.

З повагою та щирою вдячністю
за приділений час, Ковинєва Наталія

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Связаться