Тістоміси з перекиданням та вивантаженням тіста в діжу чи дільник

Професійне тістомісильне обладнання з системою перекидання, Київ

На сучасних хлібопекарських і кондитерських виробництвах не обійтися без промислових тістомісів, але підібрати актуальний варіант – досить складне завдання. Вся справа в тому, що на ринку тістомісів асортимент дуже широкий і загубитися в ньому дуже просто. Кожен сучасний виробник намагається внести в конструкцію агрегату свою особливість, удосконалюючи його. Але найприкріше, що, як правило, ці вдосконалення відбуваються не на практиці, а лише в теорії.

Якими критеріями слід керуватися, коли вибираєте тістоміс із системою перекидання?

Так, виробники пропонують безліч обладнання для замісу тіста, і перш ніж замовляти ту чи іншу модель, варто ознайомитись з головними відмінними показниками:

– Кількість режимів. Двигуни тістомісів можуть мати одну або дві швидкості. Двошвидкісні мають більший функціонал. Крім того, апарат може бути з реверсним режимом, за його допомогою, ємність швидко чиститься від залишків інгредієнтів.

– продуктивність. Цей показник залежить від обсягу діжі (20-300 літрів). Ще, важлива форма та конструкція ємності, підкатні підійдуть для великих підприємств, а стаціонарні для маленьких.

– Тип інструменту, що замішує. Він буває z-подібним, у вигляді спіралі чи лопатки.

Спіральний тістоміс – найважливіша складова підприємств різного рівня

Функціонування різноманітних харчових виробництв передбачає ряд складних процесів, виконання яких краще довірити спеціальному потужному апарату. Одна з таких найважливіших операцій – заміс тіста. Коли потрібно оперативно виготовити сотні кілограм складових для випуску різних виробів, без професійного тістомісу не обійтися.

Обладнання, що розглядається, використовуються при приготуванні:

  • Лавашів.
  • Макарон.
  • Бубліків.
  • Вареників, пельменів.
  • Різних сухих сумішей (пластівці, мюслі)

Агрегати для крутого тіста мають сильний привід для перекидання або підйому ємності. Вивантаження замішаної сировини проводиться за допомогою перекидання діжі в тістоспуски, транспортери або проміжні бункери великих підприємств. Завдяки вбудованому таймеру обладнання працюватиме протягом заданого часу, без будь-якої участі людей. Безпека персоналу під час роботи забезпечується спеціальною системою блокувань.